2007-12-31

En nyårshälsning

Från vår vän och allt organiskt livs förgörare, Ultron:

Ultron Annihilation Conquest Happy New Year

2007-12-29

Gameplay SF4

Om du verkligen, verkligen, vill se den allra första gameplayfilmen från Street Fighter 4, då klickar du här. Om du bara vill läsa lite jidder om Street Fighter och andra slagsmålslir, backtracka dig till det här inlägget.

2007-12-28

Vägran

Så. Som sagt, 30 år närmar sig, med stormsteg i brist av bättre ord. Fem dagar kvar nu bara. Faktum är att bara tanken på att fler och fler bekanta i min egen ålder helt och hållet syns ha försvunnit in i en av allmänheten förväntad illusion av vuxenhet bestånde av barnafödande, frivilligt bärande av kostymbyxor och en välplanerad hushållsekonomi får mig att vilja hoppa av det här framstormande födelsedagståget i farten. Dock, låt mig klargöra en sak rörande detta, för dig och mig och en gång för alla, genom att sträcka upp ett högaktningsfullt långfinger åt de eventuella förväntningar som kan komma att ställas kring min nya ålder: Mitt första år som 30-åring kommer att bli mitt lekfullaste år någonsin. Köpet av ny bostadsrätt är på intet vis någon typ av närliggande bebisförberedelse eller dylikt, utan innebär helt enkelt att jag efter flytten om en dryg månad kommer att ha mer än dubbelt så stor yta att leka på. Vilket jag lär spendera såväl tid och pengar på att göra. Men nog om åldersnoja nu, jag måste hem för att levla max i Mass Effect.

Wii

Min julafton bjöd utöver vanliga klappar även på en stor överraskning - en för tidig 30-årspresent i form av en Nintendo Wii. Sweet! 2007 års pris för bästa lillebror går därmed helt tveklöst till min. Jag känner fortfarande av sviterna efter juldagens 10 successiva boxningsmatcher (på Wiin då, inte med brorsan).

Nintendo Wii

2007-12-27

Baccano!

Betade av 9 episoder av animen Baccano! idag. Tyckte inte att första episoden lovade särskilt mycket, men jag fastnade stenhårt efter andra och resten gick som på räls - bokstavligen talat gällande en stor del av huvudstoryn. Utan att avslöja något, då det är en serie med mycket inledande frågetecken och avslöjande flashbacks, så är Baccano! en vältecknad och skickligt berättad serie innehållandes en genuin 30-talskänsla, odödlighet, maffiosos, alkemister, en manlig lönnmördare som tydligen heter Claire och en hel massa andra väldigt välutvecklade karaktärer.

Baccano!

Den jul som passerat

Tre dagar efter dopparedagen är jag så tillbaka på kontoret - helt själv. Om ingen sitter och trycker i serverrummet eller är på ett väldigt långvarigt toabesök så är det fritt fram för mig att medelst krumsprång och glada tillrop rusa naken runt kontorslokalerna. Dock, det är ju inte därför vi är, varken du eller jag. På agendan står istället en summering av den jul som gått, ackompanjerat av Alice in Chains första platta på full volym.

Tokidoki AdiosJulen 2007 inleddes som ni minns med en mindre smygjul, som utöver Iron Man Hypervelocity bland annat även bjöd på Adios från Tokidoki - och låt mig här dra iväg på ett kortare sidospår: En av mina absoluta favoritdofter måste vara den doft av färsk vinyl som släpps lös när man sådär ivrigt men ack så varsamt öppnar förpackningen för att låta plastvarelsen där inne för första gången möta omvärlden. Fantastiskt. Helt klart en av livets lätt bortglömda njutningar. Men nog om knubbig vinyl och tillbaka till julen.

Min jul spenderades, som sig bör och som den alltid gjort de senaste 29 åren, i Vagnhärad tillsammans med min familj, beståendes av föräldrar, bror, farmor, hund, två katter och en undulat. Trots denna våldsamma mix av däggdjur var julen fridfull, men aldrig händelselös. Utan att bli alltför långdragen och gå in på vem som fick vad och allt det där så nöjer jag mig tillhandahålla nedan korta, koncisa och förvånansvärt precisa betygsättning:

KnäckJulstämning: 8/10 - Utebliven snö gör att stämningsbetyget inte kan bli högre, en halvmeter kristallgnistrande snö hade dock inneburit en solklar 10:a.
Julklappar: 10/10 - Med fokus på ny bostadsrätt, spel och personlig hygien var jag mer än nöjd med precis alla klappar. En eloge till 2007 års tomte.
Julmat: 6/10 - Inget fel alls på maten i sig, men då jag ej är något större fan av julbord och den osaliga mix av matsorter som så ofta resulterar i magont blir det inte mer än en 6:a i år.
Julgodis: 8/10 - Överlag en bra mix av kola, chokladaskar, must och kladdkakor, men jag saknade knäcken. Även ett litet minus för den mindre angenäma känsla av plufsighet som nu infunnit sig.

2007-12-23

God Jul och kärlek

Candy heart, sweeter than the real thingImorgon är det julafton, så då stänger jag bloggen för iallafall ett par dagar. Innan jag gör det har jag dock en sak att säga, nu så här i juletider när man är på sådär ovanligt bra humör och allt:

Geekporr älskar er precis lika innerligt som ni älskar Geekporr. Och vice versa.

God Jul önskar Jonas och Geekporr!

2007-12-22

Min första julklapp:

Första öppnade julklappen under gårdagens förjul 2007 var Iron Man Hypervelocity. Strålande klappstart! För dig som förargar dig över detta något prematura klappöppnande så kan jag meddela att detta är på grund av det faktum att jag och min sambo firar jul med våra respektive familjer och inte ses igen förrän framåt det nya året. Slappna av istället, och njut av julefriden.

Iron Man Hypervelocity

2007-12-21

Wolverine & Ghostrider Subcasts

Ghostrider
Wolverine
Köp dem + versioner av Iron Man och Spiderman här.

2007-12-20

Blod och frost

Nu har jag äntligen lyckats samla mod till mig (samt lyckats få tag i en hygglig rip) och sett 30 Days of Night. I all korthet en enligt mig helt klart sevärd vampyrrulle som utspelar sig under en nattsvart månad i ett igenfrostat Alaska. Intressant premiss. Inte särskilt läskig överhuvudtaget egentligen, men rätt obehagliga vampyrer som lyckas övertyga, en story utan alltför mycket störande tjafs samt en hel del slask. För dig som tyckte att Interview with the vampire var alldelse för gay och att Buffy är för små, små barn så kan jag helt klart rekommendera 30 Days of Night. Personligen ger jag 30 Days of Night 4 av 5 möjliga avslitna strupar och hoppas på en uppföljare som avslöjar lite mer om vampyrernas ursprung.

30 Days of Night

Att få stryk #6

Humbug i Heroes for Hire knasar ur totalt och väljer att helt oprovocerat slita huvudet av en rymdbesökare. Grisigt.

2007-12-19

Street Fighter och vidare

Under andra kvartalet 2008 ska enligt utsago den officiella fjärde delen av Street Fighter lanseras (site). I all korthet ser det ut att bli ett tvådimensionellt fightinglir med tredimensionella slagskämpar. Hade det varit för 10 år sedan som denna nyhet landat i min mailbox (eller kanske brevlåda, det var ju trots allt 10 år sedan) hade jag sannolikt tyckt att detta var årets största och allra bästa (spel)nyhet. Dock så kan jag nu, år 2007, konstatera att så ej är fallet. Slå-på-käften-peppet är som bortblåst.

Uppenbarligen så har mitt förut så fightingfokuserade spelintresse så sakteliga tynat bort. Jag minns det glada(?) 90-talet då jag gladeligen(?) införskaffade/importerade i princip alla fightingspel jag kunde komma över och hade råd med till Playstation. Spelade en period (typ 1996) så mycket Street Fighter Alpha 2 att jag fick förhårdnader på vänstertummen av alla Hadoken, Shoryuken och motsvarande specialare. Detta syndrom lär ju idag tyvärr vara i princip utdött då majoriteten av alla spel nu använder sig av analoga spakar istället för digitala styrkors. Lite synd, det är ju annars lite av ett ultimat geek-kännetecken att kunna stoltsera med en riktigt hardcore gamertumme. Finns det något motsvarande idag?

Hur som helst, jag skulle troligtvis fortfarande tycka att det var riktigt skoj att lira några varv Street Fighter, men idag känns det som att andra speltyper har så mycket mer spelupplevelse att erbjuda än fightinggenren ser ut att kunna uppbåda. Mitt tidigare så intensiva digitala slagsmålspepp har skuffats in i ett av hjärnans bakre utrymmen, till förmån för något som jag tycker att du och jag kallar den nya skolans FPS à la The Darkness och Bioshock. I dessa dagar är det med andra ord ett kreativt berättande som attraherar mig snarare än comboporr och styrkorsperfektion. Ska bli spännande att se hur framtiden artar sig på den här fronten.

Street Fighter 2
Street Fighter 2

Street Fighter 4
Street Fighter 4

2007-12-18

Dödsstråle

Idag rapporterar DN om ett svart hål som slungar ut en 1000 ljusår bred döddstråle bestående av röntgen- och gammastrålning rakt in i en annan galax. Du vet väl vad detta skulle innebära för oss om det var Vintergatan som låg i vägen? De av oss som inte steks direkt av de kosmiska strålarna skulle få superkrafter! Bättre lycka nästa gång kanske. Artikel här.

Dödsstråle

2007-12-17

Dark Knight trailer

Första trailern för Dark Knight (ie uppföljaren till Batman Begins). P.E.P.P.

2007-12-16

Joker

Bild på Heath Ledger som Joker i kommande uppföljaren till Batman Begins - The Dark Knight. Ser faktiskt riktigt lovande ut. Heath Ledger kan ju kännas som ett långt ifrån självklart val för rollen som Joker, men på de bilder jag har sett så ser det ut att fungera riktigt bra. 18 juli 2008 blir det upp till bevis.

Joker - Batman: Dark Knight

Spoilers: Mass Effect

För dig som inte ännu spelat Mass Effect och som inte vill ha något av handlingen avslöjad i förväg: Sluta läs nu. Nu! Nedan följer ett par av de händelser i spelet som jag efter en genomgång med en vän, vi kan kalla honom Jimmy, som också spelat igenom det, vet kan variera kraftigt beroende på hur man spelar och hanterar dialogen:

- I det näst sista kapitlet av spelet så hamnar man i en rejäl dispyt med en av sina (enligt mig allra bästa) medhjälpare. Jimmy löste situationen genom att helt sonika skjuta ned sin forna vän och vapendragare. Jag lyckades agera något mer diplomatiskt och lyckades övertala honom att stanna.

- Vid den sista konfrontationen med huvudantagonisten Saren så var det enligt utsago Jimmy själv som satte den avslutande kulan i Sarens galaxförstörande planer tillika huvud. När jag spelade valde Saren att inse sitt misstag för att i nästa sekund ta sitt eget liv.

Spelsexet då?

Jodå, i min totala genomspelningen av Mass Effect så fick jag med den biten också. Rätt smakfullt utfört, för att vara en digital version av intergalaktisk fysisk kärlek. Gällande spelet som helhet så är jag nöjd. Levlade max (level 50), fixade all den bästa Equipment som går att få (vapen, rustningar, tillbehör) och räddade därmed galaxen med en klackspark. Stör mig dock fortfarande på de buggar som jag nämnde här, och att i princip alla sidouppdrag - av vilka jag utförde så gott som alla - är likadana, både till utförande och till utseende. Blev lite tradigt i längden. Trots detta är Mass Effect ett av årets allra bästa spel, och jag är väldigt glad över att det kommer att komma (minst?) två uppföljare (som då förhoppningsvis åtgärdat de missar jag stört mig på).

Mass Effect sex scene

2007-12-14

Burning Flesh in the Year of Pig

är ju en riktigt stark låttitel. Guldstjärna till den som gissar band och album.

Köpte ny poster igår

Tokyo Eboy
Klicka för större.

2007-12-13

Julklapp nr 2

Kundjulklapp nummer 2 blev naturligtvis samlarbiler för 300 spänn.

World of Warcraft - Mrach of The Legion

Julklapp nr 1

Alla på jobbet fick samma uppgift: Ta 600 kr och köp 2 st julklappar till våra kunder. För 299,50 köpte jag denna:

Lego Exo-Force
Lego Exo-Force
Klicka för större. Återkommer angående julklapp nr 2.

Framtiden, w00t

w00t

Huvudvärk

2007-12-12

Datorspel vs. dataspel

Har precis börjat läsa Medierådets rapport Att leva i World of Warcraft vilken behandlar ungdomars potentiella problematiska användande, i folkmun allmänt kallat spelberoende. Dock har jag svårigheter att ta till mig det som skrivs i rapporten på grund av att ordet "dataspel" ständigt återkommer. Jag håller stenhårt fast vid att det bör heta datorspel - i de fall du spelar på datorn - eller TV-spel - då du spelar på konsol. Döm då om min förvåning när mitt gogglande av respektive ord resulterade i nedan antal träffar:

Datorspel: 863 000 st
Dataspel: 5 210 000 st

Jag antar att jag är, som man säger, pwned. Kan jag verkligen ha så fel? Troligtvis inte, men jag kämpar onekligen i hård motvind och uppförsbacke.

Medierådets rapport Att leva i World of Warcraft laddas med fördel ned som PDF här.

2007-12-11

Nostalgirobotar

Om jag skulle köpa något på Ebay idag så skulle det troligtvis bli någon av Revoltechs Macross-modeller. Dels för att det är en till synes välgjord och väldigt flexibelt poserbar figur, dels för att jag var/är ett stort och långtida fan av Macross - i Sverige kanske bättre känt som Robotech. Jag minns fortfarande hur exalterat mitt pre-tonåriga jag var när jag tillsammans med min pappa hyrde Robotech, Cobra och Rai Grottpojken på VHS på Shell-macken i Vagnhärad. Det var på den tiden när VHS-fodralen var så där stora och liksom lite fodrade. Mer gedigna, på något vis. Tror att det var 1989. Lyckliga tider. Minns du?

Macross Revoltech

Mizuame är min nu

Du minns kanske att jag köpte en tavla för en dryg månad sedan? Idag landade den hemma hos mig. Asfin!

Mizuame

Prototype

Tänk GTA, fast med en supermuterad och uppenbarligen väldigt argsint försökskanin i huvudrollen så har du troligtvis Prototype. Titta på bilderna samt trailern nedan så vet du lika mycket som jag.

Prototype
Prototype

2007-12-10

Att få stryk #5

Beta Ray Bill illustrerar för Wrecker hur det känns att få tänderna inslagna med en kosmisk åskhammare. BRAAAGGHHH!!!

Att få stryk #5

The Machine Girl

The Machine Girl kan ju inte vara annat än årets bästa film alla kategorier, och det säger jag utan att ens ha sett den. Om du bara ska göra en sak på Internets idag så ska du kolla in
trailern.

The Machine Girl
The Machine Girl

Avengers vs. Transformers

Avengers vs. Transformers - Två flugor i en smäll eller bara en riktig nördfestival? Avgör själv. Borde ju inte vara några konstigheter för Optimus Prime och hans polare att bokstavligt talat stampa sönder superhjältarna, men som alla vet är Autobots rätt blödiga, "Freedom is the right of all sentient beings" och allt det där.

Avengers vs. Transformers

2007-12-09

Lördagsfoto

Min tjej är, precis som jag, något utav en samlare, dock med ett helt annat fokus. Där jag intresserar mig för robotar och dylikt så har hon endast öga för japanska hypergulligheter, exempelvis enligt nedan. Tog en hel del andra bilder också, men jag känner att jag måste vara något sparsam med postandet av dessa, för att inte gulla sönder bloggen alltför mycket. Håll till godo med den här bara.

Shuffle!

2007-12-07

Halvvägsrecension Mass Effect

20 timmar in i Mass Effect så blir spelet bara bättre och bättre. Som flera andra så tycker även jag att spelet dippar lite efter en stark inledning, men när man gått upp några levels och fått grepp om stridssystemet så blir allt så väldigt mycket roligare igen. Om jag ska leta efter möjliga mindre bra saker så är det att alla vapen och rustningar i princip ser likadana ut, det är egentligen bara färgen och strukturen som ger en utseendemässig skillnad, vilket har börjat känns lite småsnålt nu. En annan liten brist är spelets cover-system i striderna (a la Gears of War), som inte fungerar särskilt bra. Dock är det inga som helst problem att spela helt utan det då det fungerar minst lika bra att strafea (strejfa?), så det är ingen större förlust. Det händer även att jag stör mig på att grafikens texturer kan ta en stund att ladda in ibland, vilket gör att det i övrigt väldigt fina grafiska intrycket dimmas något. Utöver ovan nämnda mindre minus så är Mass Effect ett väldigt välgjort spel i allmänhet, och ett helt fantastiskt sci-fi-spel i synnerhet. Episkt, men även personligt. Nu spelar vi vidare.

Geth Stalker

2007-12-06

2007-12-05

Din personliga WoW-figur

Om jag hade spelat World of warcraft - vilket jag inte gör på grund av tre primära anledningar, vilka jag lovar att jag ska redogöra för någon gång framöver, men inte just nu - så hade jag med stor säkerhet avlidit av extas av den här nyheten: För 100 dollar plus frakt får du din egen WoW-karaktär skulpterad och målad helt enligt dina önskemål. Idén i sig är faktiskt, i all korthet, skitcool.

Your character's race, class, weapon, and gear is printed using a high-tech 3D color printing machine used by the manufacturing industry to build prototypes, converting three dimensional computer models into physical objects.

Läs mer och se en film om det här.

Paladin statue
Gnome statue

Culdsept Saga

I dagarna släpptes ett demo för Culdsept Saga på Xbox Live. För den som inte känner till Culdsept Saga - vilket jag tar för givet är i princip alla - så får ni här den snabba förklaringen: Culdsept Saga mixar brädspel och kortspel i ett TV-spel. Tre flugor i en smäll för min del med andra ord, och därmed en given nedladdning.


Primat

Ny vinylapa - Smash! av Joe Ledbetter. Fin.

Jled Smash!

Kaiju Big Battel!



Stort tack till Karl för lånet av världens kanske bästa DVD.

2007-12-04

Nedladdningsbara plasmider 2

Som jag jäktade ur mig igår: Nya plasmider till Bioshock lanseras idag. Bara att kicka igång spelet så uppdaterar det sig automatiskt med nedan fyra nya förmågor:

- Sonic Boom: Hurls creatures and objects back with a blast of force.
- EVE saver: Enables Plasmids to use less EVE.
- Vending Expert: Reduces prices in the vending machines.
- Machine Buster: Increases the amount of damage players deal to cameras, bots and turrets.

Jobbgubbar

Ett axplock av mina jobbgubbar. Trevligt, om än något tystlåtet, sällskap.

Random jobbgubbar
Random jobbgubbar

2007-12-03

Eternals #2 sid 1

Neil Gaimans och John Romita Jr:s Eternals, som jag nämnt en gång tidigare, är väldigt bra. Nu är jag tyvärr för trött för att skriva mer ingående om detta precis nu (på grund av en långvarig session med Mass Effect) så håll istället helt enkelt till godo med andra numrets första sida. Bra, då säger vi så.

Eternals #2

Nedladdningsbara plasmider

Mitt i allt frosseri i Mass Effect läser jag den glada nyheten om att det i denna vecka kommer att finnas nytt, helt gratis, nedladdningsbart content till Bioshock. Förutom några buggfixar och annat torrt så kommer det att finnas ett knippe nya plasmids att leka (ie ha ihjäl psykopater) med. Strålande! Återkommer i ärendet så fort jag har haft möjlighet att testa.

Bioshock Incinerate

2007-12-01

Ribba

Silicon Knights sätter ribban högt i sin video med filosofier kring speldesign. Om de når upp till sina målsättningar så kommer Too Human - som jag nämnt och postat bilder från tidigare - att bli ett helt fantastiskt spel. Videon nedan må tyckas känns något pretentiös vid första anblick, men ge den en chans, då den enligt mig tar upp och konkretiserar de egenskaper som är väldigt vitala för att skapa en uppslukande spelupplevelse.