2008-03-31

Och en Oxop också

OXOP QEE
Passade på att köpa mig en rätt nice Qee samtidigt som tidigare nämnda Red Demon. Får följa med mig till nya kontoret imorgon. Tyvärr finns det ingen lämplig gubbhylla vid min nya plats, det finns faktiskt ingen hylla där alls, så jag har fått flytta hem alla tidigare jobbgubbar. Hoppas kunna ha iallafall en handfull på jobbet framöver. Work in progress på det.

Frank Koziks Red Demon

landade till slut hemma hos mig i all sin halsblossande och sataniska prakt.

Red Demon Frank Kozik
Red Demon Frank Kozik

Hej nytt kontor


Bakom min rygg ser det ut så här från och med idag. Dock bara i två veckor. Sen bär det av till nytt kontor, nytt jobb och nya äventyr. Spännande/skrämmande.

2008-03-30

Jag dör litegrann

varje gång jag tittar in och läser om Kalle och Davids äventyr i Tokyo. Av avundsjuka alltså. Dö litegrann du också, här: tanoshimou.blogspot.com/

Jag vill ha sönder saker

och Sierras Prototype ser ut att kunna duka upp en riktig massförstörelsebuffé. Tur att det ser ut att finnas en hel del annat att spela tills september.

Prototype
Prototype
Prototype
Prototype
Prototype
Prototype
Prototype

Min hjälte

Hyperion

Min nyaste favoritkaraktär är, till min egen förvåning, huvudpersonen i J. Michael Straczynskis Supreme Power: Mark Milton aka Hyperion. Anledningen till min förvåning är främst att Hyperion i princip är Superman, rakt av - kraschlandning i ett majsfält med rymdskepp som bebis, gränslöst stark, osårbarhet, överljudsflygförmåga, värmesyn, supersinnen etc - och jag är ju, som du säkert vet, fördomsfullt allergisk mot i princip allt som har med Superman och hans Justice League of America att göra. Har lite svårt att sätta fingret på vad exakt det är som gör Hyperion så väldigt mycket mer intressant än Superman, men jag tror att det bottnar i Hyperions betydligt mer trovärdiga gestaltning som allsmäktig superperson. Mer Hyperion och Supreme Power framöver. Vare sig du vill eller inte.

Hyperion - Supreme Power #3 & #9Från amerikansk patriothjälte till intergalaktisk terrorist på 6 nummer. Bra jobbat.

2008-03-28

Alan Davis

Alan Davis

Alan Davis är, tillsammans med John Byrne och Arthur Adams, en av mina tidigaste tecknarfavoriter från slutet av 80-talet. Minns att det var Davis nummer av New Mutants som fångade mitt intresse (i Marvel Mutanter - bra tidning, dåligt namn), och jag gillade allt han gjorde tillsammans med Chris Claremont i tidiga Excalibur. Han har en skönt mjuk stil. Under 2008 kommer fem nya nummer av Alan Davis egen serie ClanDestine, skapad 1994, vars första nummer har fått väldigt bra recensioner överlag. Finns med andra ord ingen som helst anledning för mig att inte kolla in den då. Du läser ju på om ClanDestine här. Man blir ju även lite nyfiken på vad det är som försiggår i bilden nedan.

Alan Davis

Sötsur katt i preppy outfit

Crappycat
Skapare: VanBeater
Antal: 750 st (röd) + 250 st (monogrå)
Höjd: 9" / 23 cm
Pris: ?

Information och mer bilder på den officiella siten.

2008-03-27

Moon Knight vol. 2, en sorts recension

Moon Knight - Midnight SunDet var med stor förväntan som jag började läsa Midnight Sun, samlingsvolym nr 2 av Moon Knight, alldeles nyinkommen på den lokala serieaffären (Comics Heaven i Gamla Stan, du rules!) och sådär väldoftande som bara nytryckta album kan vara. Volym 1, The Bottom, som jag inte brydde mig om att recensera då Maela redan sagt allt som fanns att säga om den, var ju smått fantastisk i sin mörka beskrivning av Marc Spectors fall och uppgång (nåja) som den möjligtvis/troligtvis hallucinerande - och brutale - hämnaren Moon Knight.

Midnight Sun tar vid där The Bottom slutade - Marc Spector, som kan anses vara Marvels inverterade version av DC:s Bruce Wayne, har återvänt till gatorna för att i rollen som den knogjärnsbeväpnade Moon Knight utkräva hämnd på New Yorks brottslighet, ständigt åtföljd av visionen/hallucinationen av Konshu, den övervåldsuppmuntrande afrikanske hämndguden. Så långt i handlingen är allt väl, Spector är fortfarande rätt ringrostig efter brutna knän och månader av pillerpoppande, och det känns rätt troligt att han snarare är galen än uppfylld av någon hämndlysten gudomlighet. Bra karaktärer och atmosfär där.

Utöver denna lovande grundhandling så är jag besviken på Midnight Sun. Ett antal gästpel (Spiderman, Punisher, Captain America, Iron Man) kommer och går utan att egentligen tillföra något överhuvudtaget och känns mest som ett försök att knyta an Moon Knight till Marvel-hjältarnas pågående Civil War. Trist. Parallellt med detta så söker en lemlästandet seriemördare Moon Knights uppmärksamhet, men även om grundidén till denna nya story är helt ok på papperet så sjabblas allt bort i en rörig historia om cyborger och Spectors föredetta sidekick tillika nemesis son. Trist igen.

Det allra sämsta med Midnight Sun är trots allt inte handlingen, som i grunden fortfarande är bra, utan det faktum att den för Moon Knight helt perfekta tecknaren David Finch lämnar serien efter de inledande två kapitlen, för att ersättas av någon Finch-imitatör som inte alls når hem, som i sin tur lämnar över till två andra tecknare. Trist! Moon Knight Midnight Sun är inte värdelös, men tillräckligt misspeppande för att jag inte ska känna något större sug efter fortsättningen.

Heroes in a halfshell, TURTLE POWER

Teenage mutant ninja turtles
Teenage mutant ninja turtles
Teenage mutant ninja turtles
Heroes in a half shell, turtle power
They're the worlds most fearsome fighting teens
[ we're really hip ] Teenage mutant ninja turtles
They're heroes in a half shell and they're green
[ hey, get a grip ] Teenage mutant ninja turtles
When the evil shredder attacks
These turtle boys don't cut him no slack
Teenage mutant ninja turtles
Teenage mutant ninja turtles
Splinter taught them to be ninja teens
[ he's a radical rat ] Teenage mutant ninja turtles
Leonardo leads, Donatello does machines
[ that's a fact, Jack ] Teenage mutant ninja turtles
Raphael is K00L but rude
Michaelangelo is a party dude
Teenage mutant ninja turtles
Teenage mutant ninja turtles
Teenage mutant ninja turtles
Heroes in a half shell, turtle power


TMNT Neca
Nya TMNT-figurer från Neca, baserade på Eastman och Lairds originalkaraktärer. Själv var jag lite för gammal när Turtles (Hero-varianten alltså) slog igenom stort i Sverige, men jag har alltid gillat den brutala originalserien (Ninja), och spelade faktiskt rollspelet en hel del. Mer info och bilder här.

2008-03-26

Att få stryk #23

Inte mycket att säga om den här egentligen. Nighthawk (från tidigare nämnda Squadron Supreme) sliter öronen av en kille medelst dansk skalle. Obehagligt, men naturligtvis underhållande. Alla fomer av illustrerat och/eller digitalt övervåld minskar våldet i vardagen, det är ju statistiskt bevisat.

Stundande trippelglädje

Aah, visst är det fint och så med ett par Red Demons, men vänta bara tills den tredje kommer. Då jävlar.

Red Demons - Vice Edition & Black Bean

And the GIF goes to...

Petter! Måndagens geektesttävling (här) avgjordes bara ett fåtal timmar efter att den gick av stapeln. Facit:

1. Vad heter teamet?
- Squadron Supreme
2. Vad heter gruppen som teamet är baserat på?
- Justice League
3. Vad heter karaktärerna?
4. Vad heter hjältarna som karaktärerna är baserade på?
- Amphibian/Aquaman, Blur/Flash, Doctor Spectrum/Green Lantern, Hyperion/Superman, Nighthawk/Batman, Zarda/Wonder Woman

Det var alltså J. Michael Straczynskis version av Squadron Supreme som efterfrågades, som ju då är Marvels alternativa och ytterst medvetna rip-off/homage till DC:s klassiska Justice League.

Och här är det då, äntligen! Förstapris, och kanske något av det bästa jag någonsin gjort, om jag får säga det själv (och det får jag):

WOHOO!

2008-03-25

Dark Sector video review

Mr Clean

Red Demon Vice Edition

Något av det bästa som finns

är att ta emot och öppna spännande lådor som postmannen kommer med. Om man har tur ligger det en vinylgubbe i lådan. Om man har otur är det en låda full med bomber. Den här gången gick det visst bra.

Box
Red Demon box
Red Demon Vice Edition

Geekporrs importskola #1

När/om du importerar prylar från utlandet (allt som oftast Ebay för min del), försök alltid se om säljaren markerar ditt paket som "Gift" samt om de skriver ned värdet på paketet. I de fall de gör detta så är risken minimal att ditt paket fastnar i tullen, vilket skulle innebära en riktigt sugig tullavgift samt moms på 25%. Observera dock att ett nedskrivet värde även påverkar en eventuell fraktförsäkring, vilket alltså betyder att du endast kan få ut värdet som står på tulldeklarationen om ditt paket mot all förmodan skulle förstöras/komma bort. Personligen har jag importerat prylar från USA, Japan och Hong Kong en hel massa gånger (25 kanske?) och har än så länge aldrig fastnat i tullen. Bondröta? Ja, kanske.

Customs declaration
Skolexempel: Markerat som "Gift" och nedskrivet värdefrån 60 till 25 dollar. Innehållet i paketet kommer i nästa inlägg. Pepp!

2008-03-24

Geektest nr. 4:

På bilden nedan ser vi en undervattensmänniska, en speedster, en kille med en kraftkristall, en övermäktig hjälte från yttre rymden, en svartklädd hämnare och en gudomlig krigarkvinna. Svara rätt på samtliga frågor nedan och vinn en sjukt clean GIF-animation à la Geekporr. Automatisk diskvalificering av alla som ej svarar på alla fyra frågor samtidigt.

1. Vad heter teamet?
2. Vad heter gruppen som teamet är baserat på?
3. Vad heter karaktärerna?
4. Vad heter hjältarna som karaktärerna är baserade på?


Klick för stor.

Midnight Nation, en sorts recension

Har under påskhelgen läst Midnight Nation av J. Michael Straczynski (som du minns även skrivit tidigare recenserade Rising Stars), en serie i 12 delar helt utan superkrafter och färgglada tights. Låter ju astrist, kanske du tänker, men det är det faktiskt inte, inte alls. För att för en gångs skull dra en parallell till litteratur helt utan illustrationer så har Midnight Nation klara likheter med Neil Gaimans utflykter i alternativa verkligheter (American Gods, Goda Omen, Neverwhere), där världen inte bara är svart och vit, utan snarare flera sammankopplade nivåer av grå.

I Midnight Nation får vi följa Los Angeles-polisen David Grey, som under utredningen av ett brutalt styckmord blir attackerad av ett gäng verkligt obehagliga gulögda män iklädda svarta kåpor. Efter att ha vaknat upp på sjukhus så märker David snart att han hamnat någonstans strax under/vid sidan av vår verklighet, där ingen längre kan se eller höra honom. Ingen förutom alla andra som också befinner sig i samma bortglömda mellanläge, vilket visar sig vara en hel del, bland annat Lazarus (kom igen, du vet han från bibeln, som Jesus återuppväckte från de döda), som väntar på att Jesus ska komma tillbaka, inklusive de obehagliga män som kallas The Walkers. David får snart veta att han förlorat sin själ till "The Other Guy" (som kanske eller kanske inte är Satan), och att han tillsammans med sin ledsagare Lauren (som kanske eller kanske inte arbetar för Gud) har cirka ett år på sig att till fots ta sig till New York (det finns jobbigt nog ingen kollektivtrafik i mellanläget) för att återta sin själ innan han själv förvandlas till en av The Walkers. Så, utan att avslöja något så bjuds det helt enkelt på en jävla resa från Los Angeles till New York och The Other Guy.

Midnight Nation är en serie som du som läsare antagligen kan läsa in väldigt mycket i om du själv vill (religiösa motiv, definitioner av gott och ont, samhällskritik etc), men oavsett hur du tar den till dig så är det en väldigt välskriven och spännande historia som iallafall jag inte ville lägga ifrån mig innan den var slut. Den är även rakt igenom väldigt vältecknad av Gary Frank (som även gjort Supreme Power tillsammans med J. Michael Straczynski, men det får vi ju snacka mer om någon annan gång). Mitt tips är att du köper Midnight Nation från Adlibris (idag!). Fan, 172 kr för över 300 sidor kvalitetsläsning, det har ju till och med du råd med. Släng in Rising Stars: Born in Fire när du ändå är igång, och maila mig ditt personliga tackbrev när du läst klart.

Midnight Nation
Klicka för större.

2008-03-23

När du shoppar med din flickvän

vad köper du då? Vi, det vill säga jag själv och den flicka som lyckligtvis står ut med mig varje dag, köper vinyl på Ebay. Sjukt uppenbart vilken som är min. Red Demon nummer tre för min del, denna version målad av Frank Kozik.

Red Demon Frank Kozik Muttpop, Ciao Ciao Tokidoki

2008-03-22

Dark Sector Preview

Återkommer om detta spel när jag kan skriva rubriken utan P. Tills dess: Pepp.

Moon Knight wallpaper

I brist på annat slängde jag ihop en skrivbordsbakgrund av några omslag från Moon Knight. Och du som trodde att jag inte visste hur man fixar en riktigt vild lördagkväll. Känn dig blåst.

Moon Knight wallpaper

Gästinlägg: Thrash

En synnerligen välskriven kommentar förtjänar att publiceras i sin helhet till allmänhetens beskådan, det har jag alltid sagt. Tack för det Anonym, om det nu är ditt verkliga namn. Nu kör vi, en definition av metal-genren Thrash:

inte för att personen som ställde frågan från början lär se detta så kan det ju vara bra att förklara termens innerbörd och ursprung. nåväl

personen som först myntade uttrycket var James Hetfield från Metallica, dock ska inte sägas att Metallica var först att spela thrash. Det har diskuterats ganska mycket om vilket som faktiskt är det första thrashbandet, och Venom brukar väl tillskrivas den äran, att tillägga är dock att Venom var dom första som myntade uttrycket Black metal.

Thrash betyder att piska eller prygla, vilket syftar på musikens snabbhet.


Nu vet ni, så sluta tjata.

Glad påsk och så

2008-03-21

3 för 1

Nya TV:n + slutbossen + Monster Mate = Bra combo. Ära och berömmelse till den som först kan säga vilket spel det är.

TV + slutboss + Monster Mate

Heralds of Galactus wallpaper

Heralds of Galactus

2008-03-20

Att få stryk #22

Det är inte många som klarar av att ha sönder en intergalaktisk invasionsstyrka helt på egen hand, men Silver Surfer gör ett helt ok jobb i Annihilation volym 2. Kan ju i och för sig inte vara särskilt svårt om man precis fått en vitamininjektion av killen som äter planeter till vardags, men ändå.

Galactus & Silver Surfer
Galactus & Silver Surfer

2008-03-19

Jag = Level 60 = Extreme Power Gamer

Extreme Power Gamer

Dingade precis 60, det vill säga max level, i Mass Effect. Skönt, kul, äntligen! Fin titel belönas man med också. Extreme Power Gamer. Tänker att jag borde fundera på att kräva något liknande på mitt nya jobb. Extreme Power Production Manager? Tål helt klart att funderas på. Andra sköna titeltips? Skicka in skiten bara.

Att få stryk #21

Del 21 av Att få stryk är utöver en osedvanligt redig knogmacka även en av anledningarna till att jag i princip aldrig läser serier från DC. Även när de försöker vara roliga är det fruktansvärt tråkigt, och till och med svårt att förstå sig på. Stort plus dock att ärkesopan Green Lantern åker på ordenligt med spö här. Det ska han ha, brukar jag säga. Ofta till folk som inte har en aning om vad jag pratar om.

Green Lantern

Aquarion, hela avsnitt 1. Gratis!

The God Squad

Föregående inläggs mystiska medlemmar utöver solklara Hercules och Snowbird har, av en verkligt ihärdig läsare, avslöjats vara, från vänster:

- Ajak. En av The Eternals (hur kan jag inte ha skrivit någon sorts recension av den samlingen, den är ju skitbra!? Vi får höras mer om det framöver), vilket alltså innebär att han i stort är odödlig och begåvad med osårbarhet, flygförmåga, teleportering samt energi- och molekylmanipulering. Mäktig snubbe alltså. Snygga kläder också.

- Mikaboshi. Japanernas God of Evil, överstark, osårbar och mäktig magiker med förmågan att förvandla sig till i princip vad som helst. Antas ibland vara en alternativ fysisk manifestation av Mephisto. En elak jävel med andra ord.

- Atum / Demogorge The Godeater. Som Atum är han i mänsklig form, har "the power of the Sun itself" och sägs vara mäktigare än alla andra gudar, mycket tack vare förmågan att förvandla dem till energi och absorbera dem (fegt, kan man tycka, men så är det). För att göra detta måste Atum anta sin Demogorge-form (misstänkt likt en pepparkaksgubbe), som vi alltså ser på bilden nedan.

Synopsis av INCREDIBLE HERCULES #117:

The Greek Goliath gathers the most powerful super-team ever assembled to counter-attack the Skrull gods! Face front, True Believers, and prepare for the pantheon-pounding premiere of... THE GOD SQUAD!

2008-03-18

Geekporr behöver din vilda gissning

Så här ligger det till: Secret Invasion är en av Marvels större storys under 2008, fördelat på åtta egna nummer och drygt 20 tie-ins av andra titlar. I all korthet så kretsar grundhandlingen kring det faktum att den formskiftande rymdrasen Skrulls infiltrerat ett okänt antal superorganisationer på jorden och antagit flera kraftfulla och mäktiga individers identiteter. Spännande, kan man tycka, att inte veta vem som är vän eller fiende, bedragare eller original. Kan nog hända att jag återkommer i ärendet när det börjat ta fart.

Anywho, på bilden nedan ser vi någon ny typ av hjältekonstellation inför Secret Invasion, bestående av bland annat Hercules (längst fram) och Alpha Flights Snowbird (flygande). De övriga tjommarna känner jag inte igen, och det är ju där du kommer in. Vilka är de?

Secret Invasion

Geekporr ♥ japansk robotreklam

Armored Core

Idag kommer den!

Samsung

2008-03-17

Geekporr rekommenderar;

J. Michael Straczynskis Rising Stars. Rising Stars är, för den oinvigde, något av en illustrerad föregångare och sannolikt inspiration till TV-serier som The 4400 och Heroes. Fast bättre! Storyn i Rising Stars, som gavs ut i 24 nummer från 1999 till 2005, kretsar kring de 113 personer - kallade The Specials - vilka som barn visar sig utveckla superkrafter efter att deras då gravida mödrar utsatts för ett okänt ljussken över deras hemstad. Vi får handlingen återberättad av John Poet, som säger sig vara den sista återstående av The Specials, och som i tillbakablickar utspridda över cirka 40 år berättar historien om The Specials.

Straczynski målar i Rising Stars upp en trovärdig bild av hur vårt samhälle skulle påverkas och agera i det fall något så främmande som individer med vad som endast kan beskrivas som superkrafter försöker anpassa sig till en verklighet som inte vet hur den ska hantera dem. Utöver det sociala utanförskap som många av The Specials drabbas av (många ofrivilligt, vissa frivilligt) så visar volym 1 av Rising Stars hur lite nytta du faktiskt har av att vara exempelvis osårbar. Visst, du är väl kul ett tag, på cirkus eller så, men det är inte särskilt spännade i längden när alla vet att du aldrig kan bli skadad hur som helst. Om du inte blir kvävd med en plastpåse när du sover förstås, för hur osårbar du än är så är du precis lika svag som alla andra, och du måste ju andas. Det visar sig nämligen att någon av The Specials, som har vetskap om alla de andras svagheter, systematiskt börjar döda de andra, och att krafterna hos de överlevande ökar med varje dödsfall. Sjukt spännande, och bra.

Rising Stars

I skrivande stund har jag precis avslutat volym 2 av totalt tre samlingsvolymer, och även denna andra samling skiljer sig markant från andra "vanliga" superhjälteserier. 10 år har gått sedan den interna mordhärvan och The Specials första sammandrabbning med den amerikanska militären, och det står klart att The Specials åldras precis som alla andra - till skillnad mot de flesta andra seriehjältar, som ju alltid är i samma fräscha ålder. Den psykiskt instabila Stephanie/Critical Maas har här tillsammans med sina underhuggare tagit kontrollen över hela Chicago och styr denna självutnämnda stat som en helt egen diktatur, vilket till slut leder till att flera av de mer laglydiga återstående superindividerna avslutar sin isolering och anonymitet för att, med syfte att få allmänhetens respekt och förståelse, gå samman och försöka befria Chicago och dess invånare. De bestämmer sig även, efter 10 års anonymitet och låg profil, för att göra världen till en bättre plats med hjälp av sina krafter. Till mångas förtret såklart.

Får återkomma med ett komplett helhetsutlåtande efter att jag införskaffat och läst volym 3, men Rising Stars är efter två volymer något av det bättre jag läst i superhjälteserieväg (bra ord). Kolla in. Det ryktas även om att det kanske ska göras film eller TV av Rising Stars, och bara tanken på det gör att jag pissar på mig. Jag pissar på mig precis nu när jag skriver det här.

Lego Clone Troopers

Frekar vispade fram storkameran och radade upp mina impulsinköpta Lego Clone Troopers. Och ja, du har rätt, visst skulle det passa väldigt bra med en AT-ST till den här kvartetten.

Lego Clone Troopers
Lego Clone Troopers

Dagens gif-karaktär:

Firelord/Pyreus Kril
Firelord - Pyreus Kril

2008-03-16

Ny TV? Ja, faktiskt

Efter att ha värmt upp plånboken ordentligt med (ytterligare) en IKEA-tripp och en taxiresa därifrån så var det ju lika bra att beställa ny TV. Samsung, 32 tum. Pianolack och så. Ingen full HD dock, så det är väl färdiggnibbat om det för den här gången tycker jag.

Samsung

Att få stryk #20

Firelord, aka Pyreus Kril, som vi senast stiftade bekantskap med i min recension av Annihilation vol 2, här iklädd sin klassiska utstyrsel (han har på senare år valt att se ut så här), dishar ut skapligt med stryk. Misstänker att det är Marvel Girl/Phoenix/Jean Grey som står i vägen den här gången.

Firelord

2008-03-15

Valkyria Chronicles

Det japanska RPG:et Valkyria Chronicles, inspirerat av 1930-talets Europa, är på väg till den europeiska marknaden. Det börjar så sakteliga dyka upp anledningar till att iallafall fundera lite på en möjlig införskaffning av en Playstation 3. Ingen brådska på den fronten dock, jag är väldigt nöjd med Xbox:ens utbud som det är nu.

Valkyria Chronicles
Valkyria Chronicles
Valkyria Chronicles

2008-03-14