2008-06-30

Bidrag 7: Amphibia

Amphibia
TÄVLA HÄR!

Tävlingen

har ju faktiskt visa sig vara lite av en succé (för just den här lilla delen av Internet det vill säga), så jag hinner inte posta alla bidrag som trillat in idag. Vi fortsätter helt enkelt imorgon. Bara för att försvåra allt lite för mig själv så kan vi väl säga att man får ställa upp med två bidrag om man vill. Max!

För övrigt, Send to friend ser ut att fucka upp flashen lite, vilket syns på diverse tillhyggen etc. För den som är pedant kan jag alltså rekommendera att spara ned bilden och maila den istället.

Bidrag 6: Bouldercruncher

Bouldercruncher
TÄVLA HÄR!

Bidrag 5: No Nose Man

No Nose Man
TÄVLA HÄR!

Bidrag 4: PMS Avenger

PMS Avenger
TÄVLA HÄR!

Bidrag 3: Ms. Punisher

Ms. Punisher
TÄVLA HÄR!

2008-06-29

Bidrag 2: Bad Santa

Bad Santa
TÄVLA HÄR!

Bidrag 1: Supporter

Supporter

Gör så här: Skapa din egen hjälte utifrån 1 av de 3 tillgängliga mallarna, maila över resultatet hit (eller posta en länk i kommentarerna) så postar jag samtliga bidrag här och så röstar vi på vem som vinner. Pris: Digital version av Ultimates 3 #4, plus ära och berömmelse! TÄVLA HÄR!

Skapa din egen superhjälte!

Tävlingsdags! Skrotade runt lite på marvel.com och hittade en puff för att skapa sin egen superhjälte. Förvisso på Marvel Kids, men vi känner oss tillräckligt säkra i vår nördighet för att spendera iallafall ett par timmar där.

Gör så här: Skapa din egen hjälte utifrån 1 av de 3 tillgängliga mallarna, maila över resultatet hit (eller posta en länk i kommentarerna) så postar jag samtliga bidrag här och så röstar vi på vem som vinner. Pris: Digital version av Ultimates 3 #4, plus ära och berömmelse!

TÄVLA HÄR!

Mitt (kanske inte helt straighta) bidrag:

Random-Man

2008-06-28

2008-06-26

2 minuter från Cannes

Inte jag som filmat, men jag flimrar förbi i bild. Happy days.

2008-06-23

Röj

Secret Wars - Spiderman Black Suit

Så bra röj det var i Secret Wars, jag minns hur jag ivrigt stod vid köksfönstret och inväntade brevbäraren när jag visste att det började bli dags för senaste numret av Spidelmannen att dimpa ned i lådan. Besvikelsen var alltid lika stor när det bara visade sig vara reklam, räkningar och något trist vykort. Kan konstatera att ivrigheten och besvikelsen idag, 20 år senare, fortfarande är lika stor. Känns rätt bra, barnasinnet och allt det där.

2008-06-22

Sneak peek av Ultimates 3 #4

Ultimates 3 har fått sin beskärda del av mindre sprudlande kritik - med all rätt kan jag personligen tycka, då Ultimates 1 och 2 är fantastiskt starka och 3:an inte nått upp till föregångarnas känsla - men #4 av Ultimates 3 ser definitivt ut att iallafall kunna bjuda på stora doser färgglad adrenalinstinn action. Ibland är ju det gott nog. Du klickar för större bilder.

Ultimates 3 #4 Ultimates 3 #4
Ultimates 3 #4

Planetary, volym 1

De senaste måndaderna har jag sugit i mig en hel del seriesamlingar signerade Warren Ellis (senast nämnda: newuniversal, personlig favorit: The Authority). Varför? Alan Moore gillar ju Warren Ellis, så jag gör väl också det. Hur som helst, senaste lästa och positivt mottagna album är volym 1 av Planetary, som liknande det mesta jag läst av Ellis avviker något från standardformulan för superhjälteserier. Planetary avviker på så sätt att även om de tre medlemmarna i organisationen Planetary har superkrafter så känns de inte som superhjältar, utan snarare som fältagenter, eller som heltidsanställda äventyrare (lön: 1 miljon dollar om året, inget snack, inga frågor).

Planetary

Medlemmarna i Planetary består av den mest superhjältelika Jakita Wagner - supersnabb, stark, osårbar - den smått instabile och stillasittande The Drummer - manipulerar information och elektronik - och den nyrekryterade, desillusionerade och frostiga Elijah Snow - extraherar värme ur saker/personer. Tillsammans reser de världen runt och löser mysterier som de får av den mystiska Fourth Man, utan att ha en blekaste aning om vem deras chef är (Bill Gates? Hitler?) eller varför de riskerar sina liv för uppdrag de inte har någon som helst koll på. Naturligtvis så är trion inte helt nöjd med att jobba i blindo hela tiden, och när den egensinniga Snow väl bekantat sig med den andra två så börjar de sakta och smått osäkert luska ut att de är inblandade i någon sorts global/interdimensionell konspiration där Planetary tydligen spelar en avgörande roll.

Sammanfattningsvis, Warren Ellis gör varken Alan Moore eller mig besviken, och Planetary är som en coolare variant av Indiana Jones, på syra, med superkrafter, och om inte det får ditt hjärta att slå bara lite lite snabbare så vet jag inte varför du kastar bort din tid på den här delen av Internet. Nu ska jag äta plättar och se Children of Men. Rätt bra det med.

Planetary

2008-06-20

Saker som alkoholen stal i Cannes

- Solglasögon
- Keps
- Kamerabatteri

Helt klart godkänt faktiskt. Fick med mig några blåmärken och en massa foton hem, så det är väl inte mer än rättvist att jag lämnade kvar lite saker i utbyte. Får be om att få återkomma med foton när jag köpt nytt kamerabatteri.

2008-06-15

Geekporr åker till Cannes

Imorgon drar jag till Cannes i fyra dagar. Kanske blir det lite som på bilden nedan, kanske blir det något helt annat. Det enda jag vet är att jobbet betalar och att jag mest bara hänger på och tar det som det kommer. Efter det är det ju midsommar och så, så vi räknar väl med att jag är borta från geekporrandet i typ en vecka. Skönt, det har ju känts som att vi behövt lite tid ifrån varandra nu ett bra tag, du och jag. Au revoir.

Semester

2008-06-13

At The Gates, hej då

At The gates, sista spelningen någonsin, lördagen den 6 september, på Debaser Medis. Jag har biljett. Har du?

2008-06-10

Klockan är 08.10

så War Machine säger godmorgon (medan han otåligt väntar på sin widescreendebut i Iron Man 2).

2008-06-08

Geektest nr. 5:

Rabbla upp så många av de 26 superhjältarna på bilden som möjligt, utan att googla en massa innan. Vi kan väl säga att 10 är G, 20 är VG och 24 är MVG. Jag kan 21. Sweet, VG. Du kan klicka för större bild.

Marvel Heroes

Dialog?

Om tre dagar så har The Incredible Hulk svensk biopremiär, så det lutar väl åt att det blir en efter-jobbet-bio på onsdag. Det jag funderar lite smått på är om Hulk kommer att kunna prata den här gången (i första filmen blev det ju bara ett puny human i en drömsekvens), och om jag i så fall tycker att det är en bra idé. Det skulle ju onekligen vara lite småkul om de smög in iallafall en Hulk smash!-replik.

Hulk vs. Iron Man

2008-06-07

Ett inlägg om bio

Jag funderade lite idag, på det här med bio. Jag gillar ju bio, jag går sällan och ser en riktigt dålig film, och hela grejen med skitstor bild och högt ljud från alla möjliga håll är ju nice. Dock, när och om man tänker efter lite så är det i princip så här biograferna säljer in biotittandet:

Hallihallå, här är vår nya grymma film, för att få se den måste du betala nästan hundra kronor för att få sitta i stolar med dåligt benutrymme och som inte alls är lika bekväma som din egen soffa, och du kommer att vara totalt omringad av prassliga främlingar som måste kommentera allt som händer och som aldrig förstår när något är roligt, och justja, trots att du betalar nästan hundra kronor så vill vi hemskt gärna passa på att bjuda dig på 45 minuter reklam innan vi rullar igång filmen, och om du inte gillar något av det här så kan du ju alltid bara stanna hemma och vänta tills filmen kommer på DVD om cirka ett halvår. Hej då.

Det jag funderar på är varför du och jag ska tvingas behöva betala för denna biografbestraffning när vi bara vill se en ny film? Måste filmer verkligen vara exklusiva för biograferna och deras naziregler innan man kan se dem på något annat sätt? Geekporr besvarar frågan med ett inte helt genomtänkt NEJ. Mitt förslag, för oss som vill ha möjligheten och valfriheten att inte behöva gå till en biograf för att se en ny film, är 1) att precis alla filmer släpps samtidigt på DVD som på bio, och/eller 2) att precis alla filmer finns som downloads online samtidigt som de släpps på bio. Shit vad bra, så säger vi, om så bara för att det gör att de stolpskott som sabbar min bioupplevelse väljer att stanna hemma istället. Skicka ett mail till mig när allt är riggat och klart. Tills dess så fortsätter jag väl helt enkelt att böja mig riktigt långt framåt och bara ta emot när jag vill se en ny film.

2008-06-06

He just kept firing,

terrorizing the dog.

Fint pris den till den som kan förklara bilden nedan. Låt oss kalla det en tävling! En officiell Geekporr-tävling, det var ju alldeles för länge sedan. Spännande.

Hulk vs. Iron Man

2008-06-04

Att få stryk #29

Hank Pym (aka Ant-Man aka Yellowjacket) tröttnar uppenbarligen på att filmatiseringarna av Fantastic Four är så fruktansvärt dåliga och skjuter av den anledningen helt sonika Reed Richards (aka Mr. Fantastic) rakt i ansiktet med en specialpistol. Skönt.

Hank Pym vs. Mr. Fantastic

Hallå Lotta Bouvin-Sundberg

Jag tycker synd om Thomas Arnroth. Varje onsdagsmorgon så dyker han upp i SVT och berättar om och recenserar TV-spel. Det är ju bra. Jag kanske inte håller med om betygen och recensionerna alla gånger, men själva principen att Thomas Arnroth en gång i veckan står där i TV och pratar TV-spel är bra. För min del skulle han gärna få göra det varje dag. Det är synd om honom på grund av att han varje gång måste stå där, i direktsänd TV, och försöka förklara TV-spel för någon som verkar (och mycket sannolikt är) otroligt ointresserad. Lotta Bouvin-Sundberg, det är dig jag syftar på här. Det skulle ju precis lika gärna kunna vara min morsa som står där och försöker se insatt ut (och det här är inte kritik mot min mamma på något sätt, hon är grym på alla sätt och vis, men TV-spel, det kan hon absolut ingenting om), och om du tror att du tillför något med frågor som om det inte finns några kvinnor med (i de första 2 minuterna) i Lego Indiana Jones eller om det verkligen verkligen verkligen inte iallafall finns en liten liten chans att man blir rubbad och slagsmålssugen av våldsamma TV-spel, då har du fel. Vad sägs om det här: Du kan väl kanske bara stå där, nicka lite, och fråga om Thomas tycker spelet är bra eller dåligt? Vad tycker du? Rätt bra idé om du frågar mig. Förutom i detta sammanhang så gör du ett riktigt bra jobb tycker jag, men låt Thomas Arnroth sköta TV-spelandet. Vi säger så.

För övrigt, den där gången när det skulle recenseras hockeyspel men bara blev en enda lång automatisk systemuppdatering av PS3:an var ju riktigt smärtsam, men det är en helt annan historia som inte har så mycket med det här att göra. Vi ses.

2008-06-03

2008-06-02

Geekporr ♥ Ika i rutan-introt


Guys, vad hände med Ika egentligen?

Miao Cat by Tokidoki

Precis nyinköpt:
Miao Cat Tokidoki

2008-06-01

newuniversal - Everything Went White, en sorts recension

newuniversal - Everything Went White

THIS IS A PARADIGM SHIFT.
EVERYTHING YOU KNOW HAS CHANGED.
PLEASE REMAIN CALM.


newuniversal är en Marvel-serie som avviker från standardutbudet genom att den utspelar sig i ett helt nytt, eget universum där det tidigare aldrig existerat någon med superkrafter (förutom den familj som den amerikanska regeringen i all hemlighet mördade i slutet av 50-talet). Hur som helst, en helt vanlig dag avbryts plötsligt av ett starkt vitt sken som omger hela jorden. Det som hänt, utan att någon har någon som helst aning om det, är att jorden glidit in i en sorts universellt nätverk kallat the newuniversal structure. Allt som existerar inom newuniversal måste anpassas efter dess villkor, såväl fysiskt som psykiskt, och för att denna övergång ska gå så smidigt som möjligt så skapar newuniversal ett antal budbärare - a Nightmask, a Starbrand, a Justice, a Cipher. I praktiken innebär detta att en gothtjej, en Oklahomansk fotbollskille, en robotingenjör och en komatös polis, helt ovetandes, blivit utsedda att leda jorden genom det paradigmskifte som krävs för att klara av anpassningen till newuniversal. Problemet är bara att förutom Nightmask så har de övriga tre ingen aning vad som hänt med dem eller vad de ska göra. Justice, som vaknar ur en koma efter att ha blivit skjuten i huvudet och nu kan se alla orättvisor som du någonsin gjort, ger sig ut i New York för att straffa alla syndare, medan Starbrand, jordens helt nya försvarssystem, hamnar i fängelse och i självförsvar råkar ha ihjäl ett gäng poliser. I all korthet, övergången till en ny era för mänskligheten går rätt långt ifrån smidigt.

newuniversal - Everything Went White samlar #1-6 av serien, och känns som upptakten till något som redan är men främst har potential att kunna bli riktigt riktigt bra. Det enda negativa jag upplever efter två genomläsningar är att efter 6 delar så lämnas man med en hel massa lösa trådar och ett stort fett To Be Continued innan serien fått upp någon egentlig fart. Dock, för den gillar riktigt stora perspektiv, och för dig som redan fått smak för Warren Ellis widescreen-berättarskap (The Authority, Ultimate Galactus etc.) så lär newuniversal vara en fullträff. Snyggt är det också, och det känns rätt kul att tecknaren Salvador Larocca valt att visualisera huvudkaraktärerna efter verkliga personer (Justice = Bruce Willis, Starbrand = Sawyer i Lost etc.). Sammanfattningsvis, med tanke på att jag köpte newuniversal helt på vinst och förlust utan att ha någon aning om vad det var så är jag sjukt nöjd. Mer blindköp framöver.