2008-07-28

Ofrivilligt nedkopplad

sedan fem dagar tillbaka, ej på grund av katter i datorn, utan på grund av ett stolpskott som grävt av en lina i mitt bostadsområde. Har fått beskedet att "det ska vara fixat idag" sedan första dagen offline, och att "ärendet är prio 1" och att vi "naturligtvis ska bli kompenserade". Det verkar ju vara ett rätt sweet jobb det där, att sitta i supporten där man tydligen bara sitta kan och fantisera och säga lite vad som helst till folk hela dagarna. Har nu passat på att smita upp till vårt stängda kontor för att kolla lite mail, så vi får väl helt enkelt se när jag dyker upp här nästa gång. Enligt supporten: Idag.

2008-07-23

Mer monster, tack på förhand

Har precis kollat igenom The making of Cloverfield från den stilrena special edition-box jag inhandlade för en tid sedan, och efter att jag nu vet hur filmen är gjord så tycker jag bara att filmen är (om möjligt) ännu bättre. Utan tvekan en av de bästa monsterfilmer jag någonsin sett, vilket gör att nyheten(?) om en möjlig uppföljare i 2009 känns extra kul. Hoppas den utspelas i Stockholm.

Cloverfield

2008-07-22

Ingen blogg idag,

för datorn är full av katter. Brorsans birmor Frasse och Alita (japp, döpt efter Yukito Kishiros Battle Angel med samma namn) är på besök fram till helgen, och vi har haft fullt upp med att spela TV-spel, sova på soffan och äta korv med bröd. Vi knuffar med andra ord mannen med skägg och superhjältarna lite framåt. Den som väntar på något gott och allt det där fina du vet.

Frasse, birma
Alita, birma

2008-07-21

En sorts kommande recension

på den här bloggen kommer att innehålla en excentrisk man med skrovlig stämma och en massa skägg samt ett färgglatt och mainstream superhjälteteam skapat av Jim Lee. En kanske något långsökt, men onekligen spännande mix, tänkte jag, och plöjde 381 sidor samlingsalbum. Dock, i och med att jag nu återigen måste ikläda mig rollen som den odödlige Kaim Argonar och troligtvis rädda världen så ber jag om att få återkomma i detta ärende under morgondagen. Tack för visat intresse och tålamod. Peijz!

Alan Moore
Wildcats

Håll tummarna

för att kommande actionliret Darksiders - Wrath of War kan bli en värdig konkurrent till mästerliga God of War. Ser ju inte ut att vara några större fel på grafik och övergripande art direction iallafall, och själva grundidén att spela som en av apokalypsens fyra ryttare känns ju rätt intressant. Får återkomma om detta framöver. Tills dess, mer material på den officiella siten.

Darksiders
Darksiders

2008-07-19

2008-07-18

Kontorspaus

Nu tar jag två veckors paus från kontoret. Inga planer för vad jag ska göra istället för att hänga där hela dagarna. Kanske hittar jag på något utomhus, kanske stannar jag inne i soffan och käkar ostbågar på heltid. Kanske ses vi?

Kontor
Jag bor vid pilen.

Final Fantasy XIII + 360 = sant

Enda anledningen för oss att ens fundera över att köpa en Playstation 3 har hittills varit det faktum att Final Fantasy-spelen sedan del VII varit exklusiva för Sonys plattform (bortsett från MMO:t FF11, Crystal Chronicles till Gamecube och ett par andra mer obskyra sidotitlar som vi inte brytt oss om). Så är dock inte längre fallet, då den 13:de delen i serien nyligen utannonserats som multiplattform. Ingen PS3 för Geekporr med andra ord, vi kommer även fortsättningsvis att hålla oss till Microsofts dånande tröskverk. Och spelet, det ser ju som synes nedan helt fantastiskt ut. Superlativ i massor!

2008-07-17

Watchmen teaser trailer



Kan kanske bli bra, så länge man kan försöka låta bli att jämföra filmen med den litterära förlagan precis hela tiden. Rorschach verkar ju kunna funka riktigt bra i filmversion också iallafall. Personligen kan jag tycka att både miljöer och karaktärer ser lite för putsade ut jämfört med tidningarnas mer nedgångna känsla, men jag har ju haft fel förut. Kommer du till exempel ihåg när jag var sjukt peppad på Kane & Lynch till 360:n? Galna tider.

Att få stryk #30

Superman, som ju rätt ofta kan kännas rätt mossig i sin laglydiga präktighet, kan bevisligen släppa loss domedagskrafterna om han bara vill. Om man fick se mer av det och den kaxiga attityden så skulle jag kanske gilla honom bättre. Oklart i nuläget vem den olycklige motståndaren är. Tips?

Superman eyeblast

2008-07-16

15 minuter Too Human

var allt som behövdes för att jag skulle konstatera att spelet inte var något för mig. Ett antagligen rätt nice level- och lootsystem kan för min del inte kompensera för trist art direction, daterad grafik och ett oengagerande fighting- och kontrollschema. Ge mig Viva Piñata 2 istället, ju förr desto bättre. Tills dess så återgår jag till Lost Odyssey.

If Only You Were Here för 220 dollar

Ny print från Audrey Kawasaki släpps i helgen. 150 exemplar signerade och numrerade (giclee print on archival hahnemuhle paper, för den som bryr sig om sånt). 220 buckaroos exklusive frakt. Jag sitter här nu och ser framför mig hur bra den där tavlan skulle se ut i vårt spel/lekrum. Hur bra? Sjukt bra.

Audrey Kawasaki - Wish you were here

Och ja, för den med minnet i behåll så har jag sedan tidigare en print av denna dam. Hur bra är den? Sjukt bra.

2008-07-14

The Incredible Hulk, en sorts recension

LeaderSatt på jobbet idag och konstaterade att jag ännu inte sett Incredible Hulk, så det var ju inte mycket annat att göra än att ta sig i kragen och dra av ett spontant biobesök. Trevligt att kunna överraska sig själv lite så där på en måndag.

Hade egentligen inga direkta förväntningar på filmen, mycket på grund av en hel del andra recensioner som inte varit direkt fyllda av skratt och glada tillrop, och för att jag är något skeptsikt inställd till en 100% datoranimerad huvudkaraktär, men för min del så var The Incredible Hulk faktiskt bättre än jag nog räknat med. Eller, rättare sagt, det var nog inte filmen rent handlingsmässigt som var bättre än förväntat, den rullade på utan några egentliga överraskningar, utan det var främst ett gäng mindre detaljer som lyfte helheten:

- Filmen lobbar för en uppföljare med Hulks hyperintelligenta och (naturligtvis) ondsinta nemesis Samuel Sterns, a.k.a. Leader (se bilden).
- Tim Roth är riktigt bra som den krafthungrande Emil Blonsky/Abomination.
- Robert Downey Jr. gästspelar som Tony Stark och hintar lite om att starta upp ett team av något slag (Avengers).
- Jag gillar det faktum att Zak Penn och Louis Leterrier helt och hållet skiter i Ang Lees version av Hulk och bara kör över den med sin egen version. Skulle vilja se mer av detta. Tänk till exempel om man kunde få släppa loss Frank Miller och Robert Rodriguez på en alternativ version av Daredevil, Sin City style, eller om Guillermo del Toro satte sin personliga prägel på Ghost Rider. Fan vad bra. Make it work, som Tim Gunn skulle ha sagt.

Too Human-demo ute på Xbox Live nu

Ett nedladdningsbart demo för dungeon crawlern tillika hack 'n slash-liret tillika actionrollspelet Too Human finns från och med nu tillgängligt på Xbox Live. Riktigt sugen på att testa om det kan vara något för mig, men sitter samtidigt väldigt långt inne i Lost Odyssey nu (som är väldigt bra än så länge, japanerna kan det där med att göra episka rollspel). Återkommer när jag tagit mig tiod att provspela.

Too Human
Too Human

New Millennium Cyanide Christ

För cirka ett år sedan

var jag i fjällen. I år är jag på kontoret. Lite samma, fast mest väldigt olikt.


2008-07-13

The Empress: snark

Köpte för en tid sedan den kinesiska filmen The Empress med förhoppningen att få se en film liknande Crouching Tiger, Hidden Dragon eller House of Flying Daggers. Stängde av filmen efter en timme på grund av uttråkning. Att vissa scener i filmen är riktigt snygga hjälper inte på något sätt, det är bara så fruktansvärt långtråkigt att jag fortfarande inte tagit mig för att se klart filmen. Kollade på Disneys Skattkammarplaneten istället. Film ska inte behöva vara så jävla pretentiöst hela tiden. Det klarar jag bra själv. Hej då.

3 månader och 5 dagar kvar!

Aah, tiden kommer ju att gå så sjukt långsamt tills dess, men nu är det iallafall bokat och klart. 10 dagar i Tokyo, hotell i Shinjuku, resväska med plats för en massa nya figurer.

Japan, Tokyo, Akihabara
Japan, Tokyo, Yoyogi-parken
Japan, Kyoto, Heian Jingu

2008-07-12

Geekporr är på Öfvre

Lördag, Östermalm, på väg till en kompis för att se Futurama-filmen och premiärspela RISK 2210 A.D. Möter en trio välfriserade, propert klädda östermalmstjejer med överdimensionerade solglasögon som passerar en sannolikt alkoholiserad och mindre propert klädd man. Du känner igen typen, konstant rosslig och argsint à la Christer Pettersson. Mannen vänder sig om efter sällskapet, tar några steg efter dem och rasslar ur sig följande öppna och högljudda frågeställning:

- En snabel i arslet, skulle det kunna vara något kanske!?

Tyvärr gick denna fråga förbi obesvarad, men bara ett par sekunder efter detta så blir vi direktkonfronterade av en lika alkoholiserad kvinna (som med stor sannolikhet är i någon sorts sällskap med snabelarselmannen), som viftandes med en femkrona undrar om vi inte kan skaka fram ett par tiokronor som hon kan få. Dock, som den kontokortsgeneration vi tillhör så rör vi oss aldrig på stan bärandes småpengar, och har därför inga gratis pengar att bidra med, varpå följande klagande påstående följer:

- Vad är ni, ett par friherrar som går här och stylar utan pengar?

Ja, ganska exakt så var det nog faktiskt.

2008-07-11

DC: inte så dumt, faktiskt

Så, jag gjorde ju ett försök med DC, och jag måste säga att jag faktiskt är positivt överraskad, och då främst av Green Lantern - Sinestro Corps (tack för tipset Seriehyllan). Jag har väl aldrig haft något direkt emot Green Lantern som karaktär, men aldrig heller tyckt att han, eller rättare sagt, de (i och med att Green Lantern Corps är en intergalaktisk polisstyrka liknande Marvels Nova Corps), har känts särskilt intressanta. Dock, jag är som sagt positivt överraskad. TPB 1 (av 2) bjöd på en riktigt intressant och actionfylld story som ser ut att kunna bli ett riktigt skönt rymdepos, och utöver klassisk superhjälteaction så tycker jag att Geoff Johns, som jag aldrig läst något av tidigare, lyckas presentera en hel massa (för mig) nya karaktärer på ett väldigt bra vis. Troligtvis så köper jag den avslutande delen av Sinestro Corps redan imorgon. Så bra var det.

Green Lantern Parallax

1079 sidor senare

är jag äntligen färdig med Ayn Rands epos Atlas Shrugged. Den var så lång (och komplex) att jag fick pausa lite för att klämma in John Ajvide Lindqvists Pappersväggar och kilovis med serietidningar för att orka ta mig igenom hela. Dock, så här i efterhand, cirka tre månader efter jag först slog upp boken, känner jag mig nöjd över att ha tagit mig igenom hela. Bra, spännande bok med intressanta teman, och säkert ett effektivt sätt att utöka sitt engelska ordförråd. Rekommenderas varmt för alla pretentiösa litteraturbögar.

Tidigare sludder om Ayn Rand här.

2008-07-10

Zombies-i-luftballonger-filmen?

Efterlysning: Någon gång, kanske för ett halvår sedan eller så, så postade någon en kommentar här, med en länk till en kortfilm där två lekande barn plötsligt märker att det börjar regna mask och att himlen är full av zombieliknande varelser i luftballonger. Vill minnas att den var rätt välproducerad och gråbrun i tonen. Vad heter filmen, var hittar jag den igen?

Update: Här är den! Worst Case Scenario - www.gorehoundinc.com

Sinestro - Green Lantern

Det blev en snabb sväng förbi seriebutiken efter jobbet igår, där jag plockade upp del 1-6 av Blue Beetle, samt första delen av Green Lantern - Sinestro Corps i glansig hardcover. Återkommer med utlåtanden från mina första trevande steg i DC:s värld. Tills dess, håll till godo med Sinestros helt egna wallpaper.

Green Lantern wallpaper

2008-07-08

DC - Vad är bra?

Jag har, av någon bortglömd och säkert outgrundlig anledning, fått för mig att jag inte gillar DC Comics. Troligtvis är det kopplat till min stora tveksamhet kring Superman och Justice League of America - jag tycker helt enkelt att de verkar vara ett jävligt töntigt och präktigt gäng som räddar kattungar och moralpredikar för ungdomar mest hela tiden. Hur som helst, jag har nu fått för mig att det kanske är dags för mig att vidga mina trångsynta vyer och testläsa något från DC, men jag har ingen som helst aning var jag ska börja. Har läst några snabba recensioner av nya Blue Beetle som verkar lovande, och vill minnas att New Gods var rätt tuffa på den tiden jag läste Stålmannen (80-talet), men vad mer är det som gäller? Tipsa mig, överraska mig, motbevisa mig!

New Gods Blue BeetleKlick för större.

Fallout 3 = Pepp

Fallout 3
Fallout 3
Fallout 3
Fallout 3

2008-07-07

Hammertime

THOR
Thor är något av det bästa Marvel har att erbjuda just nu. Har jag hört. Ska ta och läsa in mig lite på det nyaste, men tills dess är jag helt nöjd med att bara titta på ovan hammarfest. Klick för wallpaperstorlek.

Mortal Kombat vs. DC Universe

Trots att jag är ett långvarigt fan av fightingspel och gillar serietidningar så ser jag inte alls fram emot kommande Mortal Kombat vs. DC Universe. Ok, tanken på att se Superman, Flash och Wonder Woman slitas sönder och samman av Sub-Zeros och Scorpions fatalities kan väl kännas lite smålockande, men överlag så tror jag att spelet som helhet kommer att vara rätt mediokert. Vi tar och lirar lite Marvel vs. Capcom 2 på gamla Xbox:en istället.

Mortal Kombat vs. DC Universe
Mortal Kombat vs. DC Universe

2008-07-06

Grafiska våldsamheter

som wallpaper? Bara att klicka på bilden då. Ultimate Hawkeye och Ultimate Wolverine bjuder upp till dans i Ultimates 3 (som ju fortfarande inte ens är i närheten av att vara lika lysande som 1 och 2, och ja, det kommer jag att fortsätta att tjata om i princip varje gång 3:an kommer på tal). Dock, bra ös är det iallafall mest hela tiden (du minns väl denna sneak peek?).

Hawkeye vs. Wolverine, Ultimates 3 wallpaper

2008-07-04

Det är inte du GTA4, det är jag

Det är ju alltid skitjobbigt när det blir så här, men allvarligt talat, vi visste ju båda redan från första början att det skulle sluta så här förr eller senare. Vi har ju som du säkert märkt umgåtts mindre och mindre för varje vecka som gått sedan vi träffades, och jag har nu bestämt mig för att det är hög tid att berätta sanningen: Jag har träffat en annan. Låt oss inte försöka hitta på några krystade bortförklaringar som ingen av oss ändå inte tror på - sanningen är ju som du säkert redan förstått att du gav mig för mycket frihet. Jag kunde inte hantera friheten under ansvar, jag spårade ur och tappade inte bara fokus, utan även intresset. Så, efter en tids uppehåll så träffade jag till slut Lost Odyssey. En japansk skönhet med en väldigt komplex men ändå linjär struktur som ger mig det där jag alltid velat ha, ända sedan jag var tonåring. Förlåt. Kanske ses vi igen, kanske till och med som goda vänner (eller mer), men just nu kan jag ärligt säga att
jag är glad att det är över
så lämna mig ifred
du är det sista jag behöver
och jag orkar inte mer
jag är glad att det är över
så lämna mig ifred
du är det sista jag behöver
och jag orkar inte mer

Lost Odyssey
Lost Odyssey

2008-07-03

Och den bästa hjälten är:

MS. PUNISHER! Grattis Mäla! Förstapris kommer per fax.



Tvåa: The Bear
Trea: Bad Santa

2008-07-02

1:a bilden med nya kameran:

Tokidoki Miao
Tokidoki Miao i kvällssol, plåtad med Ricoh GX100.

2008-07-01

RÖSTA!

Bidrag 12: White Trash Wife Beater
Bidrag 11: Mr Fabulous
Bidrag 10: The Bear
Bidrag 9: Dope Fiend
Bidrag 8: Dr. Manhattans Cousin
Bidrag 7: Amphibia
Bidrag 6: Bouldercruncher
Bidrag 5: No Nose Man
Bidrag 4: PMS Avenger
Bidrag 3: Ms. Punisher
Bidrag 2: Bad Santa
Bidrag 1: Supporter
Bidrag 0: Random-Man

Vem är egentligen mycket bättre än alla andra? Vem är sämst och förtjänar en spark i munnen? Vem skapade en kvinnlig hjälte bara för möjligheten att klä av en tjej för första gången? Gör din röst hörd i kommentarerna, inga regler, anarki, AAAAH! Aaaah.

Bidrag 12: White Trash Wife Beater

White Trash Wife Beater

Bidrag 11: Mr Fabulous

Mr Fabulous

Bidrag 10: The Bear

The Bear

Bidrag 9: Dope Fiend

Dope Fiend

Bidrag 8: Dr. Manhattans Cousin

Dr