2008-11-01

Byggare Bob

10 dagar i Japan resulterade utöver en massa fotografier och konstant värk i fötterna även i ett (större) antal samlarfigurer (eller "gubbar", som vi oftast kallar det). Förra trippen resulterade i att jag slängde min dåvarande sommarjacka för att få plats med en ytterligare robotmodell, men den här resan krävde som tur var inte så pass drastiska åtgärder. Hade nämligen inte med mig så mycket kläder den här gången. Tänkte att jag den här gången i den mån jag har möjlighet och ork skulle dokumentera robotbyggandet här i bloggen, så först ut i den här nya succékategorin blir Gundam-modellen AEU Enact Demonstration Color i skala 1/144. Då den enligt (den japanska) instruktionsboken innehåller minst delar av de gubbar jag inhandlat och inte ser superkomplex ut lär den funka fint som uppvärmning och testbygge.

Förberedelse i vardagsrummet. Utrustning av choice: Liten avbitare samt mattkniv för puts av nyknipsade delar.

Gundam HG - aeu enact demonstration color

Byggtid: 30 min. Första okända kroppsdelen färdig. Antingen så är jag lite ringrostig, eller så har jag bara glömt hur lång tid det tar att knipsa, putsa och montera alla delar.

Gundam HG - aeu enact demonstration color

Byggtid: 45 min. Ytterligare en kvarts pusslande resulterar i någon sorts vingar på den okända kroppsdelen.

Gundam HG - aeu enact demonstration color

Byggtid: 1 timme, 50 min. Den okända kroppsdelen har visat sig vara en torso, och hela köret ser ut att bli någon sorts robot. Kul!

Gundam HG - aeu enact demonstration color

Byggtid: 3 timmar. Rent spontant så känns det ju rätt orimligt att det ska ta över en timme att snickra ihop ett par ben, men så är det tydligen.

Gundam HG - aeu enact demonstration color

Byggtid: 4 timmar. En halv arbetsdag senare står det en färdigbyggd ljusblå plastrobot på mitt vardagsrumsgolv. Inga komplikationer i själva bygget förutom ett par småhack i pekfingret med mattkniven. Klart nöjd med resultatet, gubben är lagom poserbar och ser inte ut som ett modellbygge förrän möjligtvis vid en närmare granskning. Great success!

Gundam HG - aeu enact demonstration color